Закон і Бізнес


Рекламний порядок


№31 (1329) 07.08—13.08.2017
12783

За незаконне розміщення реклами каратимуть не лише її розповсюджувачів, але й замовників. Народним депутатам набридло, що вулиці захаращені несанкціонованими банерами, які псують архітектурні пам’ятки.


В парламенті зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо несанкціонованої реклами)» (№7004), яким пропонується внести змін до закону «Про рекламу» та Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зокрема, документом передбачено встановити відповідальність за незаконне розміщення реклами не тільки для її розповсюджувачів, але й для рекламодавців. Так, вони нестимуть солідарну відповідальність за несанкціоноване розміщення оголошень, плакатів, афіш, листівок, написів та малюнків у невстановлених місцях.

За дане порушення штрафуватимуть на суму 5 кратної вартості розміщення реклами. За повторне несанкціоноване розміщення реклами сума штрафу подвоюється, а рекламна продукція конфіскується. Крім того, замовник та розповсюджувач повинні будуть за власний кошт відновити місце розміщення реклами протягом доби.

Втім, в разі прийняття документу може траплятись, що від недобросовісних розповсюджувачів, яких згодом неможливо буде встановити, страждатимуть вже рекламодавці, чиї банери або постери розмістять без їх згоди.