Закон і Бізнес


Слідчого у справі Пашинського можуть покарати (документ)


31.07.2017 15:58
6287

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження стосовно слідчого, яка вела справу народного депутата Сергія Пашинського в прокуратурі Київської області і перешкоджала реалізації прав потерпілого В'ячеслава Химікуса.


Про це повідомила адвокат В. Химікуса Марина Парінова, яка подала дисциплінарну скаргу і опублікувала на своїй сторінці в Facebook копію відповідного рішення КДКП.

«Вивченням дисциплінарної скарги встановлено, що вона містить конкретні відомості про наявність ознак дисциплінарного проступку прокурора», - наголошується в рішенні.

Адвокат також розповіла, що дисциплінарне провадження було відкрито стосовно начальника відділу, де працює слідчий.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року на дорозі під Васильковом Київської області авто депутата трохи не врізалося в автобус, нібито стояв без габаритних вогнів. Нардеп зробив зауваження, після чого зав'язалася словесна перепалка. С. Пашинський з пістолету «Глок-19» поранив у ногу 38-річного В. Химікуса, який вдарив його по голові пляшкою. Крім Пашинського і Химікуса на місці події були присутні також дружина нардепа і водій автобуса.

Версії події у сторін конфлікту сильно розходяться, однак прокуратура розслідує лише хуліганство, вчинене проти нардепа і його дружини групою осіб (кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК було відкрито на підставі заяви С. Пашинського в день інциденту).

9 лютого суд зобов'язав прокуратуру почати досудове розслідування щодо застосування зброї нардепом.

Прокуратура відмовлялася робити це у зв'язку з відсутністю повного тексту відповідної ухвали суду. Через майже місяць після винесення судом ухвали і отримавши таки його повний текст, прокуратура вирішила подати заяву слідчому судді заяву про роз'яснення цього процесуального документа.

Однак суд оцінив це як факт затягування слідчим процесу виконання судового рішення, а пізніше зобов'язав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про бездіяльність працівників, які забули, як вносити інформацію в цей самий реєстр.

Закон і Бізнес