Закон і Бізнес


Хулігани в засіданні


№30 (1328) 01.08—06.08.2017
5627

З різних регіонів продовжують надходити повідомлення про втручання в діяльність суддів. На минулому тижні 4 чергових звернень надішли з Дніпропетровщини, Луганщини та два з Одещини.


На додачу до повторного блокування роботи Ширяєвському районному суді, у реєстр включено заяву, що надійшла з Апеляційного суду Одеської області. Там 19 липня під час розгляду апеляційної скарги ВАТ «Донрічфлот» понад 10 невстановлених осіб почали поводитись зухвало та агресивно, кричали, не реагували на розпорядження головуючого. Їхні дії вдалося припинити тільки після виклику працівників поліції.

Однак уже під час розгляду колегією наступної справи ті самі особи почали вимагати задовольнити заяву про відвід судді. В залі почався безлад, у зв’язку з чим колегія змушена була оголосити перерву.

А 14 липня у Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді із зали лунали прямі погрози. Під час проголошення головуючим повного тексту рішення учасники процесу, зокрема представник позивача – ГО «Самозахист підприємців», треті особи, які не заявляли самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, вигукували образливі висловлювання з використанням нецензурної лексики. Висловлені цими особами попередження щодо позбавлення життя їх та їхніх близьких родичів, настання негативних наслідків для їхнього здоров’я сприйнято колегією як погроза насильством.

А в Троїцькому районному суді Луганської області слідчі НАБ всупереч прямій забороні в ухвалі на проведення обшуку вилучили матеріали двох цивільних справ. Ще одну, призначену до розгляду, прихопили зі столу.

Наразі в Реєстрі повідомлень про втручання в діяльність судді значиться вже 181 заява.