Закон і Бізнес


З 2018 року лікарні звітуватимуть про благодійні внески


27.07.2017 15:46
3833

Боротися з лікарями, які вимагають від пацієнтів гроші у вигляді благодійних внесків, вирішили публічністю. З нового року отримувачі «добровільних» пожертв будуть змушені щокварталу звітувати про їх використання.


Відповідний наказ від 25 липня 2017 року №848 оприлюднило МОЗ, передає «Закон і Бізнес».

«На сьогодні, майже у кожному закладі охорони здоров'я працює благодійний фонд, а 7 з 10 пацієнтів платили до нього внески. Обсяги благодійних пожертв – сотні мільйонів гривень, однак до цього часу звітність цих фондів про зібрані кошти часто була недоступною чи непрозорою», — пояснюють у міністерстві.

Згідно документу, керівників закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я, та керівників структурних підрозділів з питань охорони здоров'я зобов'язано розміщувати інформацію про надходження і використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб щокварталу не пізніше десятого числа місяця, наступного за звітним.

Інформація, згідно зразку, має розміщуватись на території закладу охорони здоров'я у загальнодоступному місці, а також на офіційному веб-сайті закладу охорони здоров'я та/або офіційних веб-сайтах.

Закон і Бізнес