Закон і Бізнес


ГРД шукатиме конфлікт інтересів у окремих членів ВРП


25.07.2017 10:26
3317

Після того, як ВККС передасть рекомендації щодо кандидатів на посади суддів Верховного Суду до Вищої ради правосуддя, Громадська рада доброчесності планує приділити увагу не тільки кандидатам, а і членам ВРП.


Узгоджувати дії у цьому напрямку члени ГРД будуть сьогодні на відкритому засіданні у приміщенні ВККС об 11:00, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили у ГРД, вони планують обговорити порядок участі в засіданнях ВРП з розгляду кандидатів, наявність конфлікту інтересів у окремих членів ВРП, а також наступні кроки щодо виявлення інформації, яка може свідчити про вчинення кандидатами кримінальних правопорушень.

Як відомо, впродовж наступних кількох днів Вища кваліфікаційна комісія суддів оприлюднить рейтинг кандидатів та передасть рекомендації до Вищої ради правосуддя, яка прийматиме рішення щодо призначення кандидатів на посади суддів нового Верховного Суду. Нагадаємо, ВККС погодилась з висновками ГРД про невідповідність кандидатів критеріям доброчесності і професійної етики менше ніж у 40% випадків.

Закон і Бізнес