Закон і Бізнес


Релігія для геймера


№29 (1327) 22.07—31.07.2017
4449

Житель Бразилії Матеуш Могнон заснував церкву, присвячену героєві он-лайн-шутера. Таким чином він хотів показати, наскільки легко створити в країні власну релігійну організацію.


Для започаткування «Національної церкви Хандзо» М.Могнону потрібно було лише вказати адресу її реєстрації, знайти 5 прихожан, заплатити мито, підготувати статут і отримати підпис юриста. Після того як нотаріус схвалить заявку, організація отримує податковий імунітет. За словами бразильця, цим у країні користуються для несплати податків і відмивання грошей, повідомляє VG247.

Згідно зі статутом церкви хрещення відбувається після завершення одного матчу в Overwatch — мережевого шутера, який зводиться до протистояння двох команд. Якщо в геймера немає грошей, він може зіграти раунд у гру, яка вважається її безкоштовним клоном.

Один з вівторків кожного місяця прихожани повинні виділяти на богослужіння, тобто грати в он-лайн-шутер. На цій підставі вони можуть бути звільнені від роботи. Серйозними провинами, які можуть потягти за собою відлучення від церкви, вважаються вихід з гри посеред матчу й зневажливе ставлення до користувача, який грає тільки за Хандзо.