Закон і Бізнес


Пляж в об’єктиві


У Німеччині є близько 5,5 тис. басейнів, де можна відпочити просто неба.

№25 (1323) 24.06—30.06.2017
Максим НЕЛЮБІН, DW
6204

У басейнах і на платних пляжах по всій Німеччині почали вводити обмеження на використання смартфонів і фотоапаратів. У такий спосіб намагаються захистити відвідувачів від потрапляння в Інтернет їхніх фото, не говорячи вже про всякі невигідні ракурси і невідповідні моменти.


Власники і керуючі компанії мають повне право вживати такі заходи. Галузеве об’єднання німецьких комунальних басейнів  навіть підготувало для своїх членів стандартні формулювання, які вони можуть внести до правил для відвідувачів.

Як повідомляє агентство DPA, в деяких місцях смартфони повністю заборонили. Серед них — водно-розважальний комплекс у Шлезвіг-Гольштейні, що є одним з найбільш відвідуваних у ФРН. У басейнах Карлсруе таку заборону ввели вже кілька років тому. Проте, якщо батьки хочуть сфотографувати свою дитину, вони можуть зробити це, попередивши чергового. Аналогічні правила діють у багатьох басейнах Гамбурга.

В інших же місцях при купівлі квитка лінзи фотокамер на смартфонах закривають спеціальними наклейками, щоб відвідувачі могли ними користуватися.

Обслуговуючий персонал басейнів контролює дотримання цих правил, але за всіма, звичайно ж, угледіти не може. Отже, порятунок тих, хто купається і засмагає, від папараці — їхня власна справа. Адже творчі та інші свободи фотографів закінчуються там, де починаються права і приватне життя інших.