Закон і Бізнес


Нацрада схвалила пенсійну реформу від Кабміну


19.06.2017 10:26
4657

Національна рада реформ при Президенті України підтримала проект, яким пропонується встановити єдину формулу розрахунку пенсії: без огляду на статус та місце роботи. На розгляд парламенту його можуть внести вже сьогодні.


Про це повідомляє прес-служба Уряду, передає «Закон і Бізнес».

За рішенням Нацради проект реформи буде доопрацьовано та передано до Верховної Ради на подальше обговорення та ухвалення.

Коментуючи рішення Нацради реформ Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відзначив: «У нас була грунтовна розмова, ми отримали слушні пропозиції, пенсійна реформа Національною Радою реформ підтримана. Зараз потрібно пройти всі необхідні процедури. Ключова позиція: ми залишаємо пенсійний вік, осучаснення пенсій з 1 жовтня – це базова позиція, скасування оподаткування – це базова позиція».

Раніше Уряд презентував свій план «осучаснення» пенсій. Його заходи охоплюють період аж до 2023 року, але поки що відчутним результатом буде тільки підвищення мінімальної пенсії до 1373 грн. Гроші на це планують отримати від підвищення мінімальної зарплати.

Також законопроект щодо реформування пенсійної системи вводить правила визначення розміру пенсій для усіх громадян, без огляду на статус та місце роботи. Згідно них, розмір пенсії кожного громадянина розраховуватиметься за новою формулою.

Закон і Бізнес