Закон і Бізнес


Пташки в клітці


Папуг, які провели довгі роки в тісній клітці, відправлять до зоопарку, оскільки вони не зможуть адаптуватися до умов дикої природи.

№24 (1322) 17.06—23.06.2017
5490

У Коста-Риці суд зобов’язав 48-річну Мадрігалу Баділлу сплатити штраф за порушення порядку тримання двох папуг. Дикі птахи жили в неволі протягом тривалого часу, що заборонено законом.


Суд ухвалив, що домогосподарка з Пуерто-Лімона повинна протягом 15 днів сплатити штраф у розмірі 850 тис. колонів (майже 44,5 тис. грн.). Якщо жінка доведе, що не має необхідної суми, то зможе звернутися до суду з проханням про надання розстрочки, повідомляє Nacion.

Координатор костариканського національного парку «Тортугеро» в Міністерстві охорони навколишнього середовища та енергетики Хоакін Варгас Мора назвав рішення суду «чудовим прецедентом», оскільки пернаті жили в неналежних умовах і погано харчувалися. Він нагадав, що згідно зі спостереженням зоозахисників у Карибському регіоні ці птахи найбільше страждають від перебування в неволі.

Слухання у справі про двох папуг, замкнутих у клітці, почалося в березні, коли співробітники міністерства отримали повідомлення про нелегальних вихованців. При огляді квартири було виявлено дві особини червонолобих амазонів. Цей вид опинився під загрозою зникнення. Птахів вилучили, оскільки у жінки не було дозволу на їх тримання.

Закон про збереження дикої природи Коста-Рики передбачає, що тримання в неволі диких тварин, які перебувають під загрозою знищення, карається штрафом у розмірі, кратному базовій заробітній платі. Після того як М.Баділла визнала свою вину, суд призначив їй штраф, що дорівнює двом базовим окладам.