Закон і Бізнес


У ПФ пояснили, кому залишать право на пенсію за вислугу років


14.06.2017 12:04
16022

Для осіб, які на момент набрання чинності закону щодо пенсійної реформи будуть мати необхідний стаж, право на пенсію за вислугою років збережуть.


Як повідомляє Укрінформ, про це заявив заступник голови правління Пенсійного фонду Владислав Машкін на брифінгу, передає «Закон і Бізнес».

«Право на вислугу фіксується на дату набрання чинності законопроекту. Якщо у людини вже буде це право, то вона зможе їм скористатися тоді, коли захоче», - пояснив він.

За його словами, якщо вчитель або лікар на момент набрання чинності пенсійної реформи буде мати необхідний стаж для вислуги, то він зможе скористатися цим правом і через, наприклад, 3 або 5 років.

Одночасно Машкін нагадав, що особи, які вийшли на пенсію за вислугою років, не мають права займати посади, що дозволяють призначати пенсії такого виду.

Як раніше повідомлялося, проект пенсійної реформи передбачає скасування права на пенсію за вислугою років у ряду категорій працівників, у тому числі лікарів і вчителів. Також запроваджується єдина формула розрахунку пенсії.

Закон і Бізнес