Закон і Бізнес


Експерти, бізнес та влада обговорять вексельні розрахунки


12.06.2017 16:47
4002

13 червня у Київській Торгово-промисловій палаті представники влади обговорюватимуть з малим та середнім бізнесом альтернативні шляхи його фінансування. Зокрема, шляхом активізації в Україні вексельних розрахунків.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес», круглий стіл на тему «Вексельні розрахунки – ефективний інструмент для покращення доступу малого та середнього підприємництва до фінансів» проводитиме Київська ТПП разом з ГО «Агентство з розвитку вексельного ринку».

Захід почнеться о 14:00 за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 55.

До дискусії запрошені: представники Мінекономіки, Мінфіну, Мінюсту, ДФС, Нацбанку, НКЦПФР, донорських проектів з підтримки розвитку малого та середнього підприємництва, експерти та бізнес.

Панельна дискусія складатиметься з таких виступів:

- Вексельні розрахунки як інструмент доступу малого та середнього підприємництва до фінансів: можливості, проблеми та шляхи їх вирішення. Створення координаційної робочої групи для реалізації Стратегії реформування вексельного ринку.

- Погляд банкіра на реальний стан справ та роль банків у вексельному обігу.

- Стратегія розвитку малого та середнього підприємництва : доступ до фінансів.

- Вексельні розрахунки. Забезпечення їх ліквідності банками.

- Вплив вексельних розрахунків на розвиток малого та середнього підприємництва та необхідність покращення умов ведення бізнесу (дерегуляція вексельного ринку)

- Важливість ефективної взаємодії у вирішенні проблеми доступу до фінансів. Розробка Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва.

- Значення створення цивілізованого вексельного ринку (за стандартами ЕС) для розвитку економіки України (покращення інвестиційного клімату, розвиток малого та середнього підприємництва).

- Співпраця з ABMD у сфері вирішення проблемних питань, пов’язаних з оподаткуванням операцій з векселями, та вдосконалення   податкового законодавства

- Необхідність повної імплементації Женевських вексельних конвенцій. Актуалізація та вдосконалення діючого законодавства.

Участь у заході  для представників підприємств-членів Київської ТПП, представників промислових підприємств та малого і середнього бізнесу — безкоштовна. >

Для реєстрації на захід необхідно надіслати лист на адресу: kcci.woman@gmail.com з обов'язковим зазначенням П.І.Б. учасника, посади, назви компанії, а також контактного телефону та адреси електронної пошти.

Реєстрація на захід є обов'язковою.

Закон і Бізнес