Закон і Бізнес


З 1 липня держрегулювання цін на деякі продукти скасують


09.06.2017 16:01
4305

Вже з липня в Україні перестануть діяти граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника на хліб, борошно, макаронні вироби, крупи, цукор, м'ясо, ковбасу, молоко, сир тощо. Також «відпустять» нормативи рентабельності оренди торгових приміщень.


Відповідна постанова КМУ №394 від 7 червня 2017 року набуде чинності з 1 липня, передає «Закон і Бізнес».

Очікується, що це рішення  дозволить виробникам швидше реагувати на цінові коливання ринку та зменшить адміністративний тиск на бізнес.

Дія постанови поширюється на граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15%, а також на граничні рівні рентабельності та торговельні надбавки на дитяче харчування, граничні розміри плати за послуги, що надаються у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, на граничні рівні цін, нормативи рентабельності (у розмірі не вище 20%) за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Закон і Бізнес