Закон і Бізнес


В КЦ БПД заявили про вирішення конфлікту з Мін'юстом


09.06.2017 12:44
3609

Після зустрічі представників центрів надання правової допомоги з керівництвом Міністерства юстиції з приводу їх втручання у систему БПД, у Координаційному центрі заявили про досягнення консенсусу.


Про це повідомляє прес-служба КЦ БПД, передає «Закон і Бізнес».

«Ми вдячні за конструктивну позицію Міністру юстиції і повністю довіряємо йому як політику, що знайшов мудрий вихід зі складної ситуації», — говориться у повідомленні.

Нагадаємо, конфлікт почався після оголошення заступника міністра юстиції Павла Мороза переможцем конкурсу на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

Після цього, 262 співробітники із 67 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 70 громадських правозахисних організацій виступили з вимогою анулювати результати конкурсу на посаду директора КЦ БПД.

Стосовно цієї ситуації висловилась і Правнича асамблея Асоціації правників України,  а колишній директор Координаційного центру БПД Андрій Вишневський заявив про втручання Мін'юсту в діяльність центру.

6 червня працівники КЦ БПД розпочали безстрокову акцію протесту та вимагали від Міністерства юстиції провести прозорий конкурс на посаду директора. Цього ж дня в центри БПД була направлена факсограма за підписом міністра, у якій він запрошує представників центрів БПД до обговорення ситуації та відтерміновує призначення директора.

Подробиць домовленостей з міністерством в КЦ БПД не уточнили.

Закон і Бізнес