Закон і Бізнес


Інвалід на борту


№23 (1321) 10.06—16.06.2017
4204

Неповносправний пасажир звинуватив американську авіакомпанію American Airlines у тому, що вона жорстоко вчинила з ним. Його без причин зняли з рейсу й передали поліції.


Інцидент стався в серпні 2016 року. За словами Майкла Меннелли, якому в 2011 році ампутували ноги нижче від колін після ДТП, йому потрібно було полетіти у відрядження. Перед подорожжю він попросив надати йому інвалідний візок. Проте в аеропорту Маямі його прохання не виконали. Працівники American Airlines сказали чоловікові, що не отримували ніяких повідомлень із цього приводу, повідомляє Fox News.

У результаті інвалідові довелося використовувати протези, які завдавали йому болю. У літаку стюардеса не допомогла М.Меннеллі сісти на місце. Пасажирові також відмовилися дати води з льодом і аспірин, а один зі співробітників компанії назвав його п’яницею через шкутильгання.

Кінець кінцем лайнер екстрено сів у аеропорту Даллас/Форт-Уерт у штаті Техас. Там інваліда передали поліції, пояснивши, що він нібито перебуває в стані сильного сп’яніння. Проте вартові правопорядку швидко з’ясували, що це не так, і відпустили М.Меннеллу.

Чоловік звинувачує перевізника в нелюдському поводженні, недбалості й заподіянні шкоди його репутації.