Закон і Бізнес


Нардепів не влаштував черговий законопроект про КСУ


09.06.2017 10:22
3389

Проект закону, за яким Верховній Раді передавалася функція формування суддівського корпусу Конституційного Суду України, повернули на доопрацювання у профільний комітет.


Рішення про направлення законопроекту «Про Конституційний Суд України» №6427-д на повторне перше читання підтримали 267 парламентарів, передає «Закон і Бізнес».

Головними відмінностями цього проекту від інших були порядок призначення суддів та розширення повноважень судових розпорядників та уповноважених осіб секретаріату КС: судовим розпорядникам та уповноваженим особам секретаріату Конституційного Суду запропоновано уповноважити складати протоколи про адміністративні правопорушення, зазначених у статтях 218 - 221 КУпАП.

При цьому сам Кодекс про адміністративні правопорушення мали б доповнити штрафами за неявку на засідання, нехтування вказівками головуючого судді та подання недостовірної інформації. За неповагу до суду штраф мав складати від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів, а за подання неправдивої інформації — від 100 до 200.

Законопроект був розглянутий у неймовірно стислий строк: 7 червня він був зареєстрований у ВР, а 8 червня вже поставлений на голосування. Враховуючи те, що про недосконалість проекту говориться у поданні профільного комітету, не дивно, що його повернули на доопрацювання.

Закон і Бізнес