Закон і Бізнес


ДМС просить не купувати місця у чергах на отримання закордонного паспорту


08.06.2017 16:58
5460

За останній місяць кількість виданих закордонних паспортів зросла майже у 2 рази. Через великий попит у підрозділах м. Києва та ще 8 областях, ДМС фіксує випадки шахрайства з електронною чергою та просить не купувати талони до неї.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» у Державній міграційній службі, у травні поточного року громадяни оформили майже 340 тисяч закордонних та 85 тисяч ID-паспортів. Для порівняння: у квітні 2017 оформлено 216 тис. закордонних паспортів, у травні 2016 року – 192 тисячі.

Сезонне підвищення попиту на закордонні паспорти напередодні літнього сезону співпало із запровадженням безвізового режиму з ЄС, який запрацює вже 11 червня.

«Щодня «відловлюються» та блокуються  десятки спроб автоматизованого отримання  місць у черзі для подальшого перепродажу. Міграційна служба нагадує, що електронна черга передбачає лише індивідуальний запис, тому за будь-яких обставин не слід купувати талони або запис до електронної черги, оскільки всі записи, здійснені третіми особами буде анульовано до дати прийому і оформити документ за цими записами не вдасться», — говориться у повідомленні.

Також ДМС радить громадянам, які не планують найближчим часом виїжджати за кордон, почекати кілька тижнів та оформити документи у значно комфортніших умовах.

Нагадаємо, біометричні документи можна оформити, окрім підрозділів міграційної служби та «Паспортних сервісів», ще й у місцевих центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Закон і Бізнес