Закон і Бізнес


Підвищення не забарилося


Підвищення традиційно відбуватиметься "в межах коштів..."

№21 (1319) 27.05—02.06.2017
4633798

Уряд прийняв постанову, якою визначено рівень оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя. Текст документу ще не оприлюднено. І попри заяви ДСАУ, працівникам судів розраховувати на підвищення зарплати поки не варто.


Нагадаємо, що ч.6 ст.150 закону «Про судоустрій і статус суддів» Кабмін уповноважено затвердити схему посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя. Відповідні розрахунки має подати Державна судова адміністрація.

На виконання цієї вимоги знадобилося майже 8 місяців. 24 травня Уряд прийняв постанову «Деякі питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя».

Нею, зокрема, затверджено схему посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя за групами оплати праці. Також внесено зміни до постанов КМ "Питання оплати праці працівників державних органів" від 18.01.2017 №15 в частині вилучення із Переліку посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці, позиції, які стосуються працівників судів, органів та установ системи правосуддя.

Водночас, окремим додатком 6 до Умов оплати праці працівників патронатних служб у державних органах затверджено розміри посадових окладів таких працівників. Змінена й схема посадових окладів працівників Національної школи суддів.

Як повідомляє ДСАУ, загалом постановою встановлено нові підвищені розміри посадових окладів працівників патронатних служб. А на урядовому сайті уточнюється, що реалізація цього акта «не потребуватиме додаткових видатків і проводитиметься в межах коштів, передбачених на утримання судів та інших органів судової влади».