Закон і Бізнес


Виграна справа


№21 (1319) 27.05—02.06.2017
2870

Integrites захистила інтереси українського підприємства в суперечці з однією з найбільших російських компаній у сфері хімічної промисловості на суму понад $14,5 млн.


Російський виробник пред'явив до Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП України багатокомпонентні майнові вимоги про стягнення з українського підприємства прямих збитків, упущеної вигоди, штрафних санкцій та моральної шкоди на суму понад $14,5 млн. і про допоставку продукції за контрактом. Також російська компанія пред'явила вимоги про визнання додаткових угод до контракту недійсними як ув'язненими під впливом важких обставин і про застосування реституції.

Виступаючи на боці українського відповідача, команді юристів Integrites вдалося відстояти позицію підприємства і довести, що практично всі позовні вимоги є безпідставними. Склад арбітрів погодився з переважною більшістю аргументів юристів Integrites і відмовив в задоволенні основних вимог, зокрема: про визнання недійсними додаткових угод та застосуванні реституції; про стягнення упущеної вигоди, штрафних санкцій та моральної шкоди; про допоставку продукції.

Над проектом працювала команда юристів Integrites на чолі з партнером практики Міжнародного арбітражу Оленою Перепелинською і старшим юристом Дар'єю Ганзієнко.