Закон і Бізнес


ГПУ відкрила провадження проти першого заступника директора НАБУ


24.05.2017 13:49
5934

Генеральна прокуратура розпочала розслідування проти першого заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава за підозрою в ухилянні від сплати податків і приховуванні громадянства Грузії при прийомі на роботу.


Про це повідомили «Українські Новини» з посиланням на відповідне рішення суду від 13 травня.

Згідно з документом, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 24 березня 2017 року за фактами внесення завідомо неправдивих відомостей в офіційні документи, їх використання та зловживання службовим становищем посадовими особами правоохоронних органів, що спричинило тяжкі наслідки.

Слідчий вказує, що 25 квітня 2015 року наказом директора НАБУ на посаду його першого заступника був призначений Углава.

"Згідно з отриманими даними, у момент призначення на посаду першого заступника директора НАБУ, він не втратив громадянства Грузії, перебував на обліку Служби громадянства та міграції Грузії і фактично мав громадянство зазначеної держави до червня 2016 року", - сказано в судовому рішенні у частині обґрунтування клопотання Генпрокуратури.

Окрім того, зазначено, що Генпрокуратура розслідує можливе ухилення від сплати податків Углави. Зокрема, встановлено, що він у 2016 році реалізував свої корпоративні права к грузинському ТОВ "Транспортир" (LLC Transportir), за що отримав прибуток у розмірі 3 380 705 гривень, але не сплатив до державного бюджету України грошові кошти.