Закон і Бізнес


Адвокат розповів, чим загрожує використання заборонених російських ресурсів українцям


Артем Пасько: "Велика частина підприємців використовує електронну пошту mail.ru, майже з початку появи Інтернету, бухгалтерія українського підприємця також майже вся на сервісі 1С".

18.05.2017 16:59
10588

Указ Президента №133/2017 вплутує простих громадян та підприємців в політичні війни та ускладнює роботу, однак співпраця з забороненими сервісами не може тягнути за собою будь-якої відповідальності.


Такою думкою з виданням «Закон і Бізнес» поділився адвокат АФ «Династія» Артем Пасько.

«Мало того, що ніхто не задумався про звичайних громадян, зокрема про молодь, яка веде своє життя в соціальних мережах, так і про підприємців, з яких складається економіка держави - ніхто не потурбувався. Велика частина підприємців використовує електронну пошту mail.ru, майже з початку появи Інтернету, бухгалтерія українського підприємця також майже вся на сервісі «1С». Думка Гаранта та РНБОУ – «всі ці ресурси підвладні ФСБ Росії». Найсмішніше те, що такі санкції ніяким чином не ускладнять роботу того ж ФСБ», — зауважив адвокат.

На його думку, подальше співробітництво із забороненими сервісами, зокрема, у частині надання послуг або використання їхніх продуктів у своїй діяльності не може загрожувати українським підприємцям.

«Введені санкції не мають підґрунтя зазначеної вище думки, та офіційних доводів, тому будь-яка співпраця з зазначеними сервісами не може тягнути будь-яку відповідальність для підприємця. Та, і всіх підприємців України з звичайними громадянами не притягнеш до неіснуючої відповідальності. Що ж стосується можливості використання, незважаючи на заборону провайдерам, то запевняю вас: вихід буде знайдено, і дуже скоро», — підсумував А.Пасько

Нагадаємо, Петро Порошенко погодив своїм Указом від 15 травня 2017 року № 133/2017 рішення РНБОУ від 28 квітня 2017 року, щодо застосування санкцій. Нові санкцій на 3 роки застосовані проти «Mail.ru», «ВК», «Однокласники», «Яндекс», «Доктор Веб», «1С», і викликали бурхливе обговорення та невдоволення серед користувачів цих сервісів в Україні.

Закон і Бізнес