Закон і Бізнес


Тротуари без їжі


№19 (1317) 13.05—19.05.2017
5066

Влада столиці Таїланду заборонила вуличну їжу. Адміністрація пішла на такі заходи, щоб зробити Бангкок безпечнішим і чистішим, а також щоб звільнити тротуари для пішоходів.


Головний радник губернатора Бангкока Ванлоп Суванді пообіцяв, що до кінця року чиновники приберуть вуличних торговців їжею та різним крамом. Як повідомляє The Nation, за словами чиновника, зачистка торкнеться всіх 50 районів столиці.

Жодних винятків у цьому питанні не буде, підкреслив В.Суванді. «Вуличні торговці дуже довго займали тротуари, але ми надали їм законні місця на ринках для продажу їжі та інших товарів. Ніякого зволікання не буде», — сказав головний радник.

Бангкок відомий своєю вуличною їжею. Раніше американський телеканал CNN назвав його найкращим у світі містом за цим параметром. В.Суванді відзначив, що вдячний CNN за таке визнання. Разом з тим чистота і безпека вулиць є пріоритетом для адміністрації, пояснив він.

Туроператори вважають, що ця заборона не відлякає мандрівників від столиці Таїланду, оскільки вулична їжа зазвичай має великий попит у курортних зонах.