Закон і Бізнес


Не будуйте замків!


№19 (1317) 13.05—19.05.2017
6341

Влада муніципалітету Кальвія на іспанському острові Майорка заборонила туристам будувати «піщані конструкції». Спійманим за зведенням замків на пляжах загрожує штраф у розмірі €100.


Адміністрація муніципалітету склала список зі 109 порушень, намагаючись навести порядок на острові. До переліку, зокрема, ввійшли заборона на зривання квітів, пиття води з громадських фонтанів і виливання брудної води під дерева.

Кампанію поліпшення іміджу Майорки влада Кальвії почала в 2014 році.

Як відзначає noticia.ru. попри дієвість деяких обмежувальних заходів, багато місцевих жителів ними незадоволені. Вони вважають, що влада займається непершочерговими проблемами, залишаючи без уваги ситуацію з проституцією і нападами грабіжників.

Водночас два роки тому на стінах будинків у Магалуфі — одному з курортів острова — з’явилися написи із закликами до туристів триматися подалі від міста. Місцевим жителям набридли нетверезі й буйні зарубіжні гості.

На острові Ібіца через наплив мандрівників виникають перебої з питною водою. А на Менорці туристичний бум загрожує забрудненням навколишнього середовища.

Втім, як свідчить статистика, третина працездатного населення Балеарських островів зайнята саме в туристичній сфері, а майже половина надходжень до бюджету припадає на цю індустрію.