Закон і Бізнес


В Україні стане більше свят, але менше вихідних, — проект


Для збільшення клікніть на зображення.

13.04.2017 14:41
116637

Після громадського обговорення Український інститут національної пам’яті підготував нову редакцію закону «Про державні та інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні». Серед новел: католицьке Різдво та 8 березня — робочий день.


Нову редакцію законопроекту оприлюднила прес-служба УІНП, передає «Закон і Бізнес».

Документ доповнено новою категорією – «Міжнародні дні», куди включені, серед інших 8 березня – День боротьби за права жінок (день буде святковим, але не вихідним) та 1 травня – День праці (буде вихідним).

Оскільки українці не підтримали намір запровадити Шевченківський день (9 березня) і День сім’ї (друга п’ятниця вересня) як вихідні святкові — цю пропозицію знято з календаря.

До проекту включено традиційне свято – День Святої Трійці. Другий день після Великодня та Трійці (понеділок) залишається вихідним. Також вноситься як традиційне свято – Різдво Христове за григоріанським календарем, що відзначається  25 грудня (не є вихідним днем).

Крім того, неробочий святковий день пропонується не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний (окрім Різдва — 7 січня).

Законопроектом упорядковано скорботні дні й запропоновано День пам’яті жертв політичних репресій перенести з третьої неділі травня на першу неділю листопада. День Державного Прапора України відзначатиметься 4 вересня.

З повним текстом законопроекту можна ознайомитися тут. А поки парламент його не розглянув, нагадаємо, які дні є святковими та вихідними у 2017 році.

Закон і Бізнес