Закон і Бізнес


Священні корови


№15 (1313) 15.04—21.04.2017
5418

Законодавчі збори штату Гуджарат на заході Індії ухвалили законо, що передбачає збільшення тюремного строку за вбивство корів із 7 років до довічного ув’язнення.


Поправки до місцевого законодавства надають Гуджарату статус штату з найбільш жорсткими актами щодо захисту великої рогатої худоби, а також установлюють високі штрафи й довічну конфіскацію транспортного засобу, на якому здійснювалося перевезення, повідомляє Hindustan Times.

У 2011 році, коли нинішній прем’єр Індії Нарендра Моді займав посаду головного міністра штату, місцева влада ввела повну заборону на вбивство й транспортування корів. Порушникам загрожував тюремний строк до 7 років і штраф у розмірі до 50 тис. рупій. Поліції також дозволялося конфісковувати на півроку автомобіль, на якому перевозили тварин.

Конституція Індії передбачає вжиття заходів щодо заборони «забою корів і телят, а також іншої молочної та тяглової худоби». Проте ступінь правового захисту цих тварин варіюється від штату до штату. Причому навіть у штатах із суворими законами діють нелегальні бойні.