Закон і Бізнес


Не розгледів краси


№15 (1313) 15.04—21.04.2017
4808

Австралійський мандрівник заявив, що автори новозеландського путівника ввели його в оману. Він не знайшов підтвердження тому, що на курорті найкращі погодні умови та красиві водні пейзажі.


Пітер Чапман з м.Брісбена подав скаргу в управління рекламних стандартів Нової Зеландії, повідомляє портал News.com.au. Турист зазначив, що він та його друзі були збиті з пантелику текстами з путівника по м.Піктону на Південному острові. Із цієї причини вони залишилися розчаровані поїздкою.

Мандрівник, зокрема, звернув увагу, що довжина туристичного маршруту Queen Charlotte Track у районі м.Піктона становить 71 км, а не 70, як указано в довіднику.

П.Чапмана також збентежили фрази в путівнику про те, що Піктон швидко набирає популярності серед жителів Нової Зеландії, що там одні з найкращих погодних умов у країні та найкрасивіші в усій державі водні пейзажі. За його словами, він не виявив доказів цим твердженням.

В управлінні відмовилися задовольняти скаргу. Представники організації відзначили, що в згаданих вище виразах є елемент перебільшення. Проте ці фрази жодним чином не вводять туристів у оману.