Закон і Бізнес


Жіноча логіка


№47 (1086) 24.11—30.11.2012
Ірина Рябова
2832

У середині листопада Єврокомісія вирішила, що в радах директорів великих публічних європейських компаній не менше 40% місць повинні бути віддані жінкам. Так звані жіночі квоти повинні запрацювати до 2020 року.


Ініціатором законопроекту, що поширює дію «жіночих» квот на всі країни Євросоюзу, виступила комісар ЄС з питань юстиції Вівіан Рединг. На її думку, це є «проривною ініціативою». Передбачається, що частина жінок у радах повинна збільшитися до 30% до 2015 року і до 40% — до 2020-го. 14 листопада пропозиції В.Рединг затвердила Єврокомісія, проте їх ще повинні схвалити Європарламент і рада міністрів країн — членів ЄС.

У випадку якщо законопроект успішно пройде всі інстанції, квотування стосуватиметься, як пише The Financial Times, близько 5000 компаній по всій Європі, що пройшли лістинг на біржі, за винятком дрібних і середніх фірм (де працюють менше 250 чоловік) і непублічних структур. Як відзначає Bloomberg, крім фірм з порівняно невеликою кількістю працівників, квоти не торкнуться також компанії з оборотом менш €50 млн на рік.

Прикметно, що положення про «жіночі» квоти застосовуватимуться тільки до позицій невиконавчих директорів (non-executive directors) у керівних органах компаній. Відзначимо: невиконавчі директори входять до складу ради й беруть участь у політиці організації і її розвитку, але, як правило, не працюють над оперативним управлінням, швидше виступають як консультанти.

Згодом для компаній, які не дотримуватимуться зобов’язання по квотах, тобто не забезпечать жінкам доступ до керівних позицій, можуть бути передбачені санкції. Які саме каральні заходи можуть увести, поки невідомо; у Єврокомісії заявили, що вони повинні стати «ефективними й переконливими» і штрафи — непоганий варіант.

Прикметно, що успішні бізнес-вумен не схвалюють ініціативи Єврокомісії. Багато хто вважає, що жодні квоти не допоможуть отримати пост генерального директора, що називається, за красиві очі. Для цього потрібно братися за найважчі й непопулярні завдання, багато працювати, а також не боятися йти на ризик і брати на себе відповідальність. А для всього цього стать неважлива.