Закон і Бізнес


Рішення про введення абонплати за газ переглянуть


04.04.2017 12:41
4229

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на найближчому засіданні обіцяє призупинити введення тарифу на транспортування та розподіл природного газу для консультацій та внесення змін до рішення.


Про це повідомляє прес-служба регулятора, передає «Закон і Бізнес».

«На 10 квітня 2017 року виноситься питання про призупинення та внесення змін до деяких постанов НКРЕКП у сфері природного газу з метою недопущення підвищення загального рахунку для населення», — говориться у повідомленні.

Як раніше повідомлялося, з 1 квітня в Україні введено тарифи на послуги транспортування природного газу для споживачів України для точок входу і точок виходу для ПАТ «Укртрансгаз» та на послуги розподілу природного газу для газорозподільних підприємств, розрахованих на основі приєднаної потужності.

Однак, через негативну реакцію споживачів на підвищення загального рахунку, НКРЕКП виступає за додаткове опрацювання документу.

Крім того, Комісія проведе додаткові консультації з Кабінетом Міністрів в частині компетенцій, що безпосередньо залежать від Уряду, а саме – поширення субсидій на послуги з транспортування та розподілу природного газу. Та ініціює додатковий період для адаптації споживачів з найменшим типорозмірами та перенесе запровадження окремої плати для цієї категорії споживачів до прийняття рішення по зниженню тарифів на теплову енергію.

Закон і Бізнес