Закон і Бізнес


Порошенко розповів про реформу податкової міліції

«Зайшли в глухий кут»


21.03.2017 10:25
4407

Президент Петро Порошенко виступає за ліквідацію податкової поліції та створення Служби фінансових розслідувань, однак поки що робота над відповідним законопроектом «зайшла в глухий кут».


Про це глава держави заявив під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку, передає «Закон і Бізнес».

Президент повідомив про домовленість до засідання Національної ради реформ, при активній участі Уряду, парламентського комітету, депутатів, експертів і громадськості, доопрацювати і розробити законопроект, який буде поданий Президентом як невідкладний, щоб «вже в короткий термін запрацювала нова Служба фінансових розслідувань як принципово новий, інтелектуально-аналітичний  орган».

Він також зазначив, що вже кілька десятків років триває дискусія про долю податкової поліції та нагадав, що «декілька років тому говорили про вплив санепідстанції на бізнес, про вплив пожежників на бізнес, говорили про вплив екологів, інших».

«Було три священних корови: СБУ, поліція і податкова міліція чи поліція, яку навіть ніхто чіпати не міг. Впевнений в тому, що, на жаль, зараз спроби знайти компроміс, поки що зайшли в глухий кут. Я впевнений в тому, що пора приймати рішення і ставити крапку. Моя пряма політична воля полягає в тому, що цю структуру, податкову поліцію, слід ліквідувати. Її роботу мають виконувати не м’язисті хлопці в масках, а «ботани» в білих комірцях через аналітичну роботу»,  — сказав Петро Порошенко.

Закон і Бізнес