Закон і Бізнес


Літературне «сміття»


№9 (1307) 04.03—10.03.2017
4607

Місцева влада вирішила, що жінка влаштувала на бульварі «звалище». Такий же штраф зазвичай виписують тим, хто кидає в громадському місці недопалок або не прибирає собачих екскрементів.


Як повідомила радіостанція France Bleu, сам інцидент стався ще наприкінці січня. Тоді жінка на ім’я Гвенель придбала у великій книжковій крамниці книжку фотографій і хотіла її подарувати, поклавши в спеціальний ящик для безвідплатного обміну виданнями. Таке жінка робила регулярно.

Проте в магазині такого ящика не виявилося. Тоді Гвенель вирішила просто покласти книжку на вікні перед крамницею. За це жінку відразу ж затримали поліцейські. Незабаром вона постала перед судом, оскільки її звинувачували в створенні «звалища» на вулиці. Через кілька днів у поштовій скриньці Гвенель виявила квитанцію на сплату штрафу в сумі €68 (близько 2 тис. грн. за поточним курсом).

Пізніше в мерії Парижа визнали помилку й пообіцяли анулювати квитанцію.

Безкоштовний обмін книжками з незнайомими людьми називається буккросингом. Цей рух заснований на тому, що людина, прочитавши книжку, залишає її в громадському місці, щоб хтось інший міг її знайти, прочитати, а потім у той же спосіб передати далі.