Закон і Бізнес


Житлова гарантія


№9 (1307) 04.03—10.03.2017
5708

Студентам, які приїхали навчатись із непідконтрольних Україні територій пропонують надати можливість ще півроку проживати у гуртожитку після отримання диплому. Також буде вирішено питання їхньої прописки.


Відповідний законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» щодо захисту житлових прав студентів» (№6142) зареєстровано у Верховній Раді.

Як зазначає ініціатор, відповідно до законодавства внутрішньо переміщена особа має право на забезпечення безоплатним тимчасовим проживанням протягом 6 місяців з моменту взяття на облік.

Водночас законодавством не передбачено випадків вирішення ситуації щодо студентів з числа внутрішньо переміщених осіб, які закінчили навчання та не бажають повертатись до покинутого місця проживання і як наслідок фактично залишаються бездомними та без місця реєстрації.

Тому проектом пропонується встановити, що для студентів, які закінчили навчання та мали реєстрацію місця проживання в гуртожитках, місцем тимчасового проживання протягом 6 місяців будуть ці самі гуртожитки.

Крім цього у момент зняття з реєстрації колишні студенти зможуть одночасно зареєструватися за адресою покинутого місця проживання та отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.