Закон і Бізнес


Хижаків — за грати

Якщо домашній леопард укусить сусіда, то власника тварини посадять на 7 років


Жителі ОАЕ повинні «здати» сусідів, якщо ті вдома тримають леопардів. Небезпечні хижаки можуть жити тільки в зоопарку.

№2 (1300) 14.01—20.01.2017
8853

Новий закон, запроваджений в Об’єднаних Арабських Еміратах, забороняє тримати вдома диких і небезпечних тварин. Порушників чекає суворе покарання.


Згідно з документом тільки зоопарки, цирки, дослідницькі та селекційні центри можуть володіти дикими та екзотичними тваринами. Жителів ОАЕ закликають повідомляти про випадки, коли диких і небезпечних звірів тримають як домашніх.

Тих, хто використовує таку тварину, щоб «атакувати іншу людину», чекає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 3 до 7 років, якщо результатом стане фізичне каліцтво. А в разі смерті потерпілого порушникові загрожує довічне життя за ґратами.

Якщо хтось з’явився з леопардом, гепардом або іншим екзотичним хижаком на публіці, він може отримати покарання у вигляді позбавлення волі до 6 місяців і штрафу до $140 тис. Володіння небезпечними звірами з метою комерції також каратиметься ув’язненням і/або штрафом до $140 тис.

Ті, хто за допомогою подібних тварин тероризує інших людей, будуть оштрафовані на суму до $200 тис. Також закон посилює правила ввезення в ОАЕ та реєстрації всіх несвійських тварин і впорядковує отримання ліцензій та офіційних сертифікатів.