Закон і Бізнес


На вітчизняному правовому полі з’явився ще один гравець


14.11.2012 18:14
1875

Прес-конференція з нагоди урочистого відкриття Української Арбітражної Асоціації, що відбулася 14 листопада у столиці, зібрала чималу кількість експертів, що мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу, повідомила кореспондентка "ЗіБ".


Президент асоціації Тетяна Сліпачук відзначила, що основними цілями та завданнями Асоціації є забезпечення прозорості та високого рівня співпраці в рамках професійного товариства вітчизняних та іноземних фахівців у сфері міжнародного арбітражу, популяризація України як місця арбітражу і позиціонування українських юристів серед фахівців практики міжнародного арбітражу на рівні з їх іноземними колегами.

Для досягнення цілей на Асоціацію чекає відповідальна робота, яка полягає у вибудовуванні практики державних судів, що підтримує міжнародний арбітраж та прийняті ним рішення.

Є певна кількість задач, які треба реалізовувати, і є платформа для їх реалізації, відзначила президент Асоціації.

Члени правління Асоціації закликали українську юридичну спільноту, фахівців-«арбітражників» не гаяти часу та приєднуватись до асоціації для спільної побудови її роботи.

Крім того, Т.Сліпачук відзначила, що у процесі консультацій з українськими експертами у Російський Федерації також з’явилась ідея створення арбітражної асоціації.

Нагадаємо, у вересні цього року зусиллями вітчизняних та іноземних спеціалістів, небайдужих до практики міжнародного арбітражу, було засновано Українську Арбітражну Асоціацію – неприбуткову громадську організацію, що покликана об’єднати юристів незалежно від їх приналежності до тієї чи іншої юрисдикції, які професійно займаються або цікавляться практикою розгляду спорів в міжнародному арбітражі.