Закон і Бізнес


ВГСУ повернув Міносвіти приміщення в центрі Києва


15.12.2016 14:22
4542

Вищий господарський суд України, за касаційною скаргою Генпрокуратури, скасував рішення попередніх інстанцій та повернув у державну власність приміщення Інституту інноваційних технологій і змісту освіти на бульварі Шевченка в Києві.


Про це повідомила прес-служба ГПУ, передає «Закон і Бізнес».

Як зазначають у ГПУ, Фонд державного майна України передав у власність нежитлову будівлю в центрі столиці, віднесену до об’єктів культурної спадщини, комерційним структурам  з грубими порушеннями законодавства.

При цьому вартість об’єкта було суттєво занижено, через що державний бюджет недоотримав кошти за його оренду та приватизацію. Зокрема, підприємці сплачували за оренду приміщення площею 555 кв. м лише 8 тисяч гривень на місяць, що відповідає вартості оренди однокімнатної квартири у місті Києві.

Натомість Державна наукова установа «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» та Державне підприємство «Інфоресурс», на балансі яких знаходилось вказане приміщення, були  вимушені орендувати інші приміщення за ринковими цінами за рахунок коштів державного бюджету.

Крапку у судовому спорі поставлено Вищим господарським судом України 14 грудня 2016 року. За касаційною скаргою Генеральної прокуратури України суд касаційної інстанції постановив нове рішення про визнання недійсними наказів, договорів та зобов’язав повернути приміщення державі.

Закон і Бізнес