Закон і Бізнес


Форум права


№50 (1296) 10.12—16.12.2016
18187

Які зміни необхідно здійснити для того, щоб забезпечити реалізацію прав громадян і в чому недоліки нинішньої діяльності намагались спільно з’ясувати науковці та юристи-практики.


8 грудня у приміщенні Київського університету права НАН України відбувся ІІ Форум з прав людини. Участь у ньому взяли не лише науковці, але й адвокати, судді та представники Міністерства юстиції. Інформаційним партнером заходу виступив наш тижневик. Під час форуму експерти, зокрема, обговорили реалізацію Національної стратегії у сфері прав людини, захист прав осіб при доступі до суду, антитерористичні імперативи забезпечення прав людини тощо.

«Права людини, зокрема, на достойне життя, освіту та все інше, про що йдеться у Конституції має бути гарантоване. Тому на наші заходи ми намагаємося збирати тих людей, від яких залежить реалізація цих прав», — відзначила завідувач кафедри конституційного, адміністративного, господарського права та процесу Київського університету права Надія Армаш.

За її словами для вдосконалення нинішньої ситуації необхідно напрацьовувати шляхи вдосконалення юридичної діяльності для того, щоб держава зуміла вийти на належний рівень захисту і свобод громадян.

(Детальніше про форум читайте у наступному числі «ЗіБ»)