Закон і Бізнес


Україна на другому місці за об'ємом інвестицій від ЄБРР


30.11.2016 10:16
4391

В 2016 році ЄБРР інвестує в Україну 400 млн євро, а в наступному році ця сума може бути збільшена. Загалом, за кількістю інвестицій банку в українську економіку, країна займає друге місце.


Про це заявила президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає видання «Закон і Бізнес».

Під час зустрічі йшлося про об'єднання зусиль стосовно приватизації державних підприємств в Україні, зокрема Одеського припортового заводу, а також про взаємодію в реформуванні управління державних підприємств. У цьому контексті Володимир Гройсман підкреслив, що Уряд працює над реформуванням управління державними підприємствами, що має бути покращено.

«Корпоратизація, приватизація, новий якісний менеджмент і управління майном, яке залишиться в орендних відносинах, — чотири завдання, які стоять перед нами. По ним ми просуваємося вперед», — зазначив  він.

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті відзначив зусилля Уряду в проведенні важливих і помітних реформ, які відбуваються в Україні, зокрема у макроекономічній сфері, щодо реформи банківської системи, запровадження електронної системи публічних закупівель ProZorro та е-декларування, продовження співпраці із Міжнародним Валютним Фондом, запровадження ринкової ціни на газ, реформи корпоративного управління в НАК «Нафтогаз», продовженні приватизації.

«Прогрес є очевидним, - зазначив Сума Чакрабарті. - Україна є дуже важливим партнером для ЄБРР. Ми намагаємося підтримувати як реформування в Україні, так і інвестиції в Україну».

Закон і Бізнес