Закон і Бізнес


В Україні вже видано 225 тисяч ID-паспортів


28.11.2016 17:54
4499

З січня 2016 року в Україні оформлено майже 225 тисяч паспортів громадянина України у формі картки (ID). З них тільки у листопаді оформлено понад 30 тисяч.


Про це повідомляє Державна міграційна служба України, передає видання «Закон і Бізнес».

ID-паспорти з січня 2016 року оформлювалися лише особам, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт вперше. У листопаді міграційна служба розпочала оформлення нових паспортів-карток особам з 14 років, а також замість втрачених або зіпсованих паспортів старого зразка та у випадках зміни прізвища або необхідності вклеювання фотокарток за досягненням 25 та 45-річного віку.

Як зауважили у ДМС, важливим нововведенням є те, що приймати заяви громадян та видавати документи тепер можуть центри надання адмінпослуг (ЦНАП), але для цього їм необхідно закупити відповідне обладнання та встановити захищені канали зв’язку. Першим таким центром став ЦНАП у м. Луцьку, який станом на 25 листопада вже оформив понад 150 нових паспортів (ID). Сьогодні вже проводяться навчання і готуються до початку прийняття заяв ЦНАП ще у 5 областях.

Новий ID-паспорт з листопада містить індивідуальний податковий номер особи, а вже з січня 2017 року на чіп буде також безкоштовно записуватися і електронний цифровий підпис (ЕЦП).

Закон і Бізнес