Закон і Бізнес


Сплата податків в Україні займає 356 годин на рік, — експерти


25.11.2016 14:31
4010

Сумарний час, потрібний підприємцям для сплати всіх необхідних податків державі, в середньому сягає 356 годин на рік, а сумарне податкове навантаження на бізнес становить 51,9 відсотків.


Такі дані наведено у рейтингу легкості сплати податків Paying Taxes, який складається щорічно Світовим банком спільно з аудиторською компанією PriceWaterhouseCoopers за підсумками попереднього податкового року, передає видання «Закон і Бізнес».

Податкові системи, представлених у рейтингу держав, оцінюються за чотирма параметрами: загальна податкова ставка; час, що витрачається платником на сплату податків; кількість платежів; система відшкодування ПДВ.

Україна у цьогорічному рейтингу займає 84 позицію між Барбадосом і Болгарією. Порівняно з минулорічними показником вона піднялася на 23 позиції (з 107 місця).

Загальна податкова ставка в Україні становить 51,9 відсотків. Час, що витрачається платником на сплату податків сягає 356 годин на рік, а кількість платежів дорівнює п'яти. Показник відшкодування ПДВ становить 79,26%.

Закон і Бізнес