Закон і Бізнес


Визначено 244 друкованих ЗМІ, які реформують в першу чергу


24.11.2016 12:15
5091

Уряд вніс 244 редакції з усіх областей України до Переліку державних та комунальних друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі.


Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України, передає видання «Закон і Бізнес».

До Переліку увійшли друковані засоби масової інформації, які звернулись до Держкомтелерадіо з клопотанням про участь у першому етапі. Це, зокрема, комунальні ЗМІ з усіх областей України.

Найбільша кількість редакцій, що звернулися до Держкомтелерадіо, з Житомирської області – 17, з Вінницької – 16, Запорізької – 15, Рівненської – 14. Менш активні в Закарпатті, де до першого етапу долучилась тільки одна редакція, в Донецькій – 2. Також у Переліку є 11 видань, засновниками чи співзасновниками яких були центральні органи державної влади — газети «Пенсійний кур’єр», «Ваше здоров’я», журнали «Вісник Пенсійного фонду України», «Охорона праці», «Фінансовий контроль», «Землевпорядний вісник» тощо.

«Це рішення Кабінету Міністрів є початком другої інфраструктурної реформи медіа-сфери країни, — зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. — Згідно з Законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» органи влади і місцевого самоврядування виходять зі складу засновників чи співзасновників друкованих ЗМІ. Відтак чиновники будуть позбавлені можливості впливати на редакційну політику, користуватись, так званим, телефонним правом».

Нагадаємо, що Законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» встановлено, що реформування редакцій буде проведено у два етапи. На першому етапі, реформуватимуть ті ЗМІ, які подали відповідні клопотання. На другому етапі протягом двох наступних років будуть реформовані всі інші друковані ЗМІ.

Закон і Бізнес