Закон і Бізнес


Уряд та ЄБРР підготують Ощадбанк до приватизації


22.11.2016 10:16
4516

В найближчі тижні планується підписання Меморандуму «Щодо підтримки реформи Ощадбанку та його підготовки до приватизації» між урядом України, Ощадбанком і Європейським банком реконструкції та розвитку.


Як повідомляє FinClub, у тексті проекту меморандуму зазначено, що «ЄБРР розгляне в майбутньому купівлю міноритарного пакету акцій банку шляхом входження в капітал через купівлю акцій додаткової емісії в рамках процесу попередньої приватизації», передає видання «Закон і Бізнес».

Мова йде про продаж за участю «шанованих незалежних інвестиційних радників» на конкурсі до середини 2018 року «мінімум 20% акцій» Ощадбанку «шановному сторонньому інвесторові». Радників для подальшої приватизації знайдуть до кінця 2020 року, а продадуть банк – до 2022 року.

При цьому ЄБРР не бере на себе зобов'язань щодо купівлі частки: установа лише обіцяє в 2018 році оцінити прогрес у підготовці до приватизації та «розглянути питання придбання міноритарного пакету акцій». Це відбудеться, тільки якщо Ощадбанк досягне «попередньо узгоджених цільових показників і тільки за наявності чітких письмових зобов'язань уряду повністю приватизувати Ощадбанк».

Закон і Бізнес