Закон і Бізнес


Відзначені нагородами


№48 (1294) 26.11—02.12.2016
8376

Двох суддів та заступника керівника апарату суду визнано лауреатами Премії імені Ярослава Мудрого 2016 року.


Лауреатами Премії імені Ярослава Мудрого 2016 року в номінації «За видатні досягнення в науково-дослідницькій діяльності з проблем правознавства» визнані:

- Олександр Прокопенко — суддя Верховного Суду України, кандидат юридичних наук;

- Віктор Городовенко — голова Апеляційного суду Запорізької області, доктор юридичних наук, голова Координаційного суддівського центру, представник України в Консультаційній Раді суддів Кабінету Міністрів Ради Європи в Страсбурзі, заслужений юрист України;

- Валентин Сердюк — заступник керівника апарату Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України.

Відповідне рішення ухвалено Комітетом з присудження Премії імені Ярослава Мудрого, який створюється з представників юридичної громадськості України спільним рішенням Президії Національної академії правових наук України та вченої ради Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

З нагоди святкування дня Національного юридичного університету ім.Ярослава Мудрого під час урочистого засідання вченої ради університету та президії НАПрНУ лауреатам вручили відповідні посвідчення та нагрудні знаки.

Премія імені Ярослава Мудрого заснована у 2001 році Академією правових наук України та Національною юридичною академією імені Ярослава Мудрого й має на меті відзначити не лише видатні досягнення в галузі юридичної науки, в підготовці юридичних кадрів, за заслуги в законотворчій, судовій та іншій правозастосовчій діяльності юристів, а й стимулювати їх до активної та плідної роботи на користь України. Вітаємо лауреатів та зичимо подальших досягнень.