Закон і Бізнес


Інвесторів можуть звільнити від сплати ПДВ


21.11.2016 12:35
4796

Пропонується звільнити від оподаткування внесення основних засобів та матеріальних активів до статутного фонду іншої особи в обмін на корпоративні права, виражені в цінних паперах, а також корпоративні права, виражені в інших, ніж цінні папери, формах.


Про це йдеться у законопроекті № 5420 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість внесків до статутного капіталу юридичних осіб)», зареєстрованому у Верховній Раді, передає видання «Закон і Бізнес».

Документом пропонується внести зміни до статті 197 Податкового кодексу України та надати можливість платникам податку на додану вартість здійснювати інвестиції в капітал інших підприємств без сплати податку на додану вартість.

Ініціатори вважають, що метою законопроекту є полегшення ведення бізнесу в Україні та підвищення інвестиційної привабливості України, зокрема:

- усунення недоліків чинного законодавства, які створюють штучне оподаткування тих сум, що не є по своїй суті доходом платників податку, а за фактом є їхніми витратами на створення нових підприємств (зменшення податкового навантаження);

- приведення норм Податкового кодексу України до таких основних засад податкового законодавства України як нейтральність оподаткування та стабільність.  

- стимулювання вітчизняних платників податків до створення нових підприємств в тому числі із залученням іноземних інвестицій, створення нових робочих місць в умовах економічної кризи.

Закон і Бізнес