Закон і Бізнес


«Столичні» співбесіди


№47 (1293) 19.11—25.11.2016
3935

На своєму черговому засіданні Рада адвокатів України розглянула результати роботи спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування м. Києва та питання, що виникли у зв’язку з проведенням конференції адвокатів Київської області.


Як зазначила голова РАУ Лідія Ізовітова, у столичному регіоні відбувається свідома руйнація органів адвокатури. Відкриваючи засідання, вона акцентувала увагу на адвокатських зверненнях, згідно з якими «невідомі особи» створили в Київській області нелегітимний орган, який проводить з кандидатами в адвокати несанкціоновані співбесіди, упродовж яких їм ставлять дивні запитання на кшталт: який хабар і кому вони давали, щоб отримати доступ до адвокатської професії? хто їхні батьки і чи повезло їм з ними?

Однак з’ясувалося, що «невідомими особами» були представники регіонального комітету захисту прав адвокатів, які проводили співбесіди з працівниками правоохоронних органів, котрі намагалися поповнити лави адвокатури.

Як стало відомо, декому з процесуальних опонентів захисників це вдалося. Так, до НААУ надійшло депутатське звернення щодо перевірки інформації про отримання одним із прокурорів свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

Детальніше про перебіг засідання РАУ — у наступному числі «ЗіБ».

Закон і Бізнес