Закон і Бізнес


Вода замість їжі

Ресторани Андалусії зобов’яжуть поїти всіх охочих безкоштовно


Так або інакше, але власники ресторанів включатимуть вартість води в ціну інших блюд.

№46 (1292) 12.11—18.11.2016
3315

В Андалусії розроблений новий закон, згідно з яким у ресторанах, барах і кафе автономного співтовариства питна вода пропонуватиметься відвідувачам безкоштовно. Ці норми стосуватимуться й, автоматів з чіпсами.


Поняття «відвідувач» у цьому випадку вельми розпливчасте: в законі передбачено не тільки подавати необхідний об’єм води людині, котра сидить за столом і щось замовляє (з наміром заплатити), а й розміщувати ємності зовні ресторану, в безпосередній близькості до нього. Звичайно, це не означає, що людина, котра проходила повз і скористалася можливістю втамувати спрагу, після цього вирішить зайти до ресторану й покуштувати його страви.

Автономний уряд вважає, що надана населенню можливість пити воду безконтрольно й безкоштовно допомагатиме в боротьбі із зайвою вагою. Великий об’єм рідини, на думку авторів проекту, приглушить відчуття голоду в тих, хто звик постійно їсти й не має достатньої сили волі перебороти шкідливу звичку.

Проект, уже поданий до парламенту автономії для обговорення, включає також і вимогу щодо безкоштовної видачі охолодженої питної води в автоматах, що продають чіпси, шоколад тощо.

На думку інформаційного порталу 20 minutos, для обговорення й ухвалення остаточного рішення законодавцям Андалусії знадобиться 5—6 місяців.