Закон і Бізнес


Банкам нагадали про незаконність чотирьох видів електронних грошей


08.11.2016 10:19
3594

Правила використання електронних грошей торгових марок «Webmoney», «Яндекс.Деньги», «QIWI Wallet», «Wallet one»/«Єдиний гаманець» не узгоджувалися Національним банком України, тож надання послуг з використанням цих торгових марок користувачам заборонено.


Як повідомили в прес-службі НБУ, інформація про заборону роботи юросіб зазначених платіжних систем в Україні не відповідає дійсності, передає видання «Закон і Бізнес».

«Сьогодні Національний банк України, у зв’язку з отриманням запитів від юридичних та фізичних осіб стосовно діяльності окремих платіжних систем та систем розрахунків, своїм листом лише нагадав банкам та учасникам платіжного ринку, що правила використання електронних грошей торгових марок “Webmoney”, “Яндекс.Деньги”, “QIWI Wallet”, “Wallet one”/“Єдиний гаманець” не узгоджувалися Національним банком України», — говориться у повідомленні.

НБУ наголошує, що відповідно до українського законодавства випуск електронних грошей в Україні може здійснювати виключно банк. При цьому банк, який має намір здійснювати випуск електронних грошей, зобов'язаний до початку їх випуску узгодити з Національним банком правила використання електронних грошей у порядку, встановленому нормативно-правовим актом Національного банку.

З переліком внутрішньодержавних та міжнародних платіжних систем, які мають право здійснювати діяльність в Україні, а також з переліком банків, які мають право здійснювати випуск електронних грошей, можна ознайомитися на сторінці офіційного інтернет-представництва Національного банку України у розділі «Платіжні системи та розрахунки».

Закон і Бізнес