Закон і Бізнес


Як будуть оцінювати посередників у працевлаштуванні за кордоном


31.10.2016 15:52
3563

Кабінет Міністрів України затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном та визначається періодичність проведення планових перевірок.


Про це йдеться в постанові КМУ від 26 жовтня 2016, передає видання «Закон і Бізнес».

Для кожного суб'єкта господарювання в цій сфері буде визначена одна з трьох ступенів ризику: високий, середній або незначний (в залежності від терміну здійснення діяльності, кількості працевлаштованих за кордоном осіб, наявності обґрунтованих скарг на діяльність таких посередників, інших критеріїв).

Посередники з високим ступенем ризику будуть перевірятися органом державного нагляду (контролю) не частіше одного разу на два роки, із середнім ступенем ризику - один раз на три роки, з незначним ступенем ризику - один раз у п'ять років.

У Мінсоцполітики відзначають, що проект акта було розроблено з метою підвищення ефективності державного нагляду (контролю) у цій сфері. Ефективність такого контролю в значній мірі залежить від наявності чітких деталізованих критеріїв, за якими можна оцінити потенційні загрози (ризики) для громадян України, які, користуючись послугами посередників, які виїжджають за кордон з метою працевлаштування.

Закон і Бізнес