Закон і Бізнес


Мігранти, гоу хоум!


№44 (1290) 29.10—04.11.2016
3757

Учасники саміту Європейського Союзу домовилися посилити охорону його зовнішніх кордонів і зробити суворішою практику вислання нелегальних мігрантів або тих, кому відмовлено в притулку.


«Необхідно докласти більше зусиль, аби зменшити кількість нелегальних мігрантів, особливо з Африки», — говориться в заяві, прийнятій від імені всіх 28 країн — членів ЄС.

У документі уточнюється, що в Союзі розраховують шляхом збільшення чисельності робочого персоналу й техніки до кінця 2016 року поліпшити охорону зовнішніх рубежів так, щоб можна було відмовитися від прикордонного контролю всередині шенгенської зони, тимчасово введеного під час міграційної кризи. Водночас у заяві підкреслюється, що внутрішній контроль усе ще потрібний і повинен бути продовжений на деякий час, передає Reuters.

У Брюсселі також сподіваються до кінця 2016 року отримати «відчутні результати» від міграційних угод із 5 державами Африки: Нігером, Нігерією, Сенегалом, Малі й Ефіопією. У рамках уже укладених угод вони отримуватимуть економічну допомогу, зобов’язуючись у відповідь ужити заходів для скорочення міграції, зокрема приймати назад висланих з ЄС їх громадян, котрим відмовили в притулку.