Закон і Бізнес


Слідами кіногероїв


№44 (1290) 29.10—04.11.2016
3425

Екранізація роману Дена Брауна «Інферно» може стати рятівною соломинкою для турецького туризму. В Асоціації отельєрів Туреччини розраховують, що фільм, частина подій якого розгортається в Стамбулі, знову зробить країну одним з найбільш затребуваних напрямків у світі.


Як заявив очільник асоціації Тимур Байиндир, нове творіння Рона Говарда здатне відродити інтерес до Туреччини та її визначних пам’яток, показаних у фільмі. Попередні екранізації романів Д.Брауна викликали справжній туристичний бум у тих країнах, де були зняті, і Туреччина має всі підстави розраховувати на щось подібне. Тим більше що зараз втрати туристичної галузі країни наближаються до $15 млрд.

За оцінками експертів, не менш як 50 млн туристів щорічно обирають для подорожей держави, де проходили зйомки вподобаних стрічок. Умовний топ-лист заслужено відкривають романи Д.Брауна «Код да Вінчі» та «Ангели і демони», завдяки яким туристична індустрія відразу кількох країн — Італії, Франції та Великої Британії — пожвавилася.

Книги і фільми породили безліч туристичних маршрутів, які умовно можна назвати «Дороги Дена Брауна». Так, у Парижі гіди покажуть і готель «Ріц», і Лувр, і Сен-Сюльпіс, проте за свої послуги попросять не менш як €200. Але можна обійтися і меншою сумою, придбавши спеціальний туристичний путівник по місцях фільму «Код да Вінчі», де позначені всі основні маршрути героїв бестселера.

До речі, тепер околиці церкви Сен-Сюльпіс, які раніше були відомі всьому світу як місця бойової слави «Трьох мушкетерів» Олександра Дюма, завдяки Д.Брауну отримали іншу мету туристичного «паломництва»: сьогодні на стіні церкви можна побачити напис «Увага! У храмі Сен-Сюльпіс заборонено шукати таємні карти з місцезнаходженням Грааля і простукувати «Лінію троянди».