Закон і Бізнес


Поговори зі мною, мамо


№44 (1290) 29.10—04.11.2016
3578

У Німеччині дитячі садки забили на сполох. Спочатку кампанія щодо привернення уваги до цієї проблеми стартувала в Ростук та околицях. Тепер ініціативу перейняли понад тисячу закладів дошкільного розвитку дитини у федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія.


Плакати з «провокаційним» запитанням «Ви вже спілкувалися зі своєю дитиною сьогодні?» дитсадки можуть розмістити у себе в приміщеннях, щоб привернути увагу батьків. Вони ще не були надруковані, а закладів, охочих узяти участь у цій акції, ставало все більше, повідомляє DW.

РОзпочати таку кампанію ініціатори проекту Medien-Familie-Verantwortung вирішили після тривожних розповідей вихователів. За їхніми словами, батьки часто зайняті своїми смартфонами, коли приходять забирати дітей. Замість того щоб привітати малюка й розпитати його про нові враження, вони прикуті до екранів телефонів.

Тепер вихователі хочуть переконати батьків у тому, що дитина потребує й заслуговує 100%  уваги. Деякі навіть вивішують плакати, що забороняють використання смартфонів у приміщенні дитсадка. Що, звичайно, викликає захисну реакцію у батьків.

За словами ініціаторів, мета кампанії — спонукати батьків поводитися відповідально з новими технологіями. Адже вони не тільки позбавляють уваги свого малюка, а й підказують йому неправильний приклад. Вони посилаються на дослідження вчених і їхні висновки. У дітей, чиї батьки зловживають смартфоном, частіше спостерігається відставання в розвитку мовлення.

А головне, не випускаючи з рук телефону, батьки ніби повідомляють своєму чаду, що ця іграшка для них важливіша, ніж спілкування з ним. І це відбувається не тільки в дитсадках, а й на дитячих майданчиках, говорять стурбовані вихователі. А ви сьогодні вже розмовляли зі своєю дитиною?