Закон і Бізнес


Тюремні делікатеси


№44 (1290) 29.10—04.11.2016
3650

У в’язниці Vallette, розташованій в італійському м.Турин, відкрився ресторан під назвою Liberamensa. Весь його персонал — арештанти.


Як повідомляється на сайті закладу, ресторан прийматиме відвідувачів два дні на тиждень — у п’ятницю і суботу. Ввійти до нього можна тільки в період з 20:00 до 20:30. Бронювання столика обов’язкове, причому повідомити необхідно не тільки свої ім’я та прізвище, а й дату і місце народження.

Для приготування страв використовуються овочі, вирощені на тюремному городі. Також у виправній установі випікають хліб. Меню планують міняти кожні три тижні.

Власники ресторану вважають, що отримані в’язнями під час роботи професійні навички допоможуть їм адаптуватися до життя на волі.

Перший заклад, де готують та обслуговують в’язні, з’явився на Апенинському півострові неподалік від Пізи, у будівлі старої тюрми. Щоправда, працював він лише один день на місяць, а чергування в ньому зараховувалося як виправні роботи. Торік у діючій в’язниці в Мілані відкрився постійно діючий тюремний ресторан «InGalera» («На каторзі»). Його офіціантами та керівниками стали в’язні, які відбули принаймні третину покарання.