Закон і Бізнес


НКЦПФР оштрафувала Ощадбанк за маніпуляції з цінними паперами


28.10.2016 14:06
3349

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку застосувала фінансові санкції у розмірі 170 тисяч гривень до ПАТ «Державний ощадний банк України» за маніпулювання цінами облігацій внутрішньої державної позики.


Як повідомила виданню «Закон і Бізнес» прес-служба НКЦПФР, окремі операції купівлі-продажу ОВДП, які укладались за участю «Ощадбанку», мали ознаки маніпулювання ціною: угоди укладались неодноразово протягом одного дня, з незначною різницею в хвилини; на однакову кількість цінних паперів, на кінець торгового дня власник цінних паперів (ПАТ «Ощадбанк») не змінювався. Все це свідчить про відсутність очевидного економічного сенсу в таких операціях з боку торговця цінними паперами. За результатами зазначених операцій штучно встановлювалась ціна на ОВДП.

В результаті розгляду всіх справ у комплексі було прийнято рішення об’єднати їх в одне провадження і за встановленими фактами маніпулювання цінами застосувати до ПАТ «Державний ощадний банк України» фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 170 000 гривень.

Закон і Бізнес